Een krachtig open source

IoT-platform voor je slimme energiemanagementsysteem

 

OpenRemote biedt een krachtig open source IoT-platform dat zeer geschikt is als slim energiebeheersysteem. Ons platform is een complete en flexibele data integratie- en beheer oplossing voor microgrids en gedistribueerde energienetwerken. Het verbindt elk apparaat en systeem en biedt specifieke functies in een gebruiksvriendelijke applicatie voor de energiebeheer behoeften van slimme steden, slimme gebouwen en andere speciale locaties zoals luchthavens of commerciële faciliteiten.

Energiebeheer voor eiland- of gedistribueerde netwerken

Onze energiebeheer oplossing is een krachtig hulpmiddel voor slimme steden en gebouwen om te voldoen aan hun behoeften op het gebied van energie monitoring en -optimalisatie. De oplossing werkt zowel in een eilandconfiguratie (achter een enkele meter) of gedistribueerde opstelling. Je kunt elk energieproductie-, verbruik-, of opslagsysteem aansluiten, onafhankelijk van merk of protocol. 

Maak optimaal gebruik van je hernieuwbare energie

Met behulp van de gegevens die worden geleverd door de zonnepanelen, windturbines, gebouwen, en EV-laders, in combinatie met weersvoorspellingen en historische gegevens, maakt het OpenRemote IoT-platform voorspellingen van zowel elektriciteitsproductie als elektriciteitsverbruik. Op basis van deze prognoses bepalen optimalisatie-algoritmen vervolgens het optimale gedrag van het systeem om de CO2-uitstoot te minimaliseren en financiële voordelen te maximaliseren.

Beheer elektriciteitsverbruik en teruglevering

Het IoT-platform beslist, op basis van flexibele energietarieven, hoe het elektriciteitsverbruik en de energieopslag middelen worden beheerd, bijvoorbeeld door het ‘s nachts opladen van het wagenpark of het eerder in de ochtend activeren van airconditioning units van een gebouw.
V2G-laders of grote batterijen worden gebruikt als buffer voor overtollige groene stroom. Dat overschot kan op het meest geschikte moment worden teruggeleverd aan gebruikers of het net, profiterend van de meest gunstige elektriciteitsprijs.

Out of the box data analysis page for connected devices

Gegevensanalyse en rapportage

Gegevensanalyse is cruciaal voor de de prestaties van een microgrid. Dankzij de ‘Insights’-pagina kun je gemakkelijk data vergelijken. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld duidelijk zien hoe zonnepanelen presteren in de tijd of het elektriciteitsverbruik van gebouwen genormeerd vergelijken. Daarnaast kunnen gebruikers hun eigen ‘Key Performance Indicators’ creëren om de voortgang van de verduurzaming bij te houden, zoals break-even-punten van investeringen en zelfvoorzieningspercentages.

Begin met het bouwen van uw slimme energiebeheersysteem

Om aan de slag te gaan met het ontwerp van je slimme energiebeheer toepassing kun je deze zelf bouwen met onze 100% open source – en dus gratis – oplossing, zonder verplichtingen. Als je echter hulp nodig hebt kun je er altijd voor kiezen om onze hulp in te roepen.

Strijp-S application on smartphone

Relevante use cases